2019. június 20-i ülésén a pécsi közgyűlés döntött arról, hogy a város természeti és épített környezetének védelme érdekében az “Európa Zöld Fővárosa” címre történő felkészülés keretében a következő, vissza nem térítendő pályázatok kiírásához biztosítja a szükséges forrásokat:

  • 50 millió forintos kerettel az iparosított technológiával épített társasházak energetikai korszerűsítése érdekében, előnyben részesítve a viszonylag kis összegből megvalósítható ám a lehetőségekhez képest a legnagyobb energetikai megtakarítást hozó beruházásokat;
  • 30 millió forintos kerettel, kifejezetten lakossági kezdeményezésen alapuló közterületeken megépülő közösségi terek létrehozása érdekében;
  • 7 millió forint kerettel az óvodai, illetve 13 millió forintos kerettel az iskolai korosztály szemléletformálása érdekében.

A pályázati alapok költségvetési fedezetét a 2018. évről megmaradt szabad maradványkeret biztosítja.  A négy pályázat feltételrendszerét a Pénzügyi és Gazdasági Bizottság, illetve Városfejlesztési és Kommunális Bizottság dolgozza ki a soron következő ülésein, így kerül majd a Közgyűlés elé terjesztésre.

A pályázatokhoz szükséges fedezet biztosításáról szóló, 159/2019.(VI.20.) sz. határozat letölthető az alábbi linkről:
https://gov.pecs.hu/static/tempPdf/1166269/19hat159.pdf