Az E.ON által támogatott elektromosrobogó-megosztó szolgáltatás, a 2018 nyarán Budapesten elindult Blinkee.city most megjelent Pécsett. Ugyanekkor indult el a PécsiKe is, amely egy közösségi kerékpármegosztó szolgáltatás. Utóbbinál is szerepet kap az elektromos rásegítés a város domborzati terepviszonyai miatt.

A Blinkee.city egy lengyel hátterű vállalkozás, de itthon egy magyar cég, a Blinkee.city Kft. nyújtja, így az ügyfelek magyar nyelvű támogatást kapnak, ha problémájuk akad.

A 2018 nyarán Budapesten 50 robogóval indult Blinkee.city idén tavaszra már 150 járművesre bővítette flottáját.A járművek 3,1 kW motorteljesítményükkel és 35 Ah teljesítményű akkumulátoraikkal akár bő 60 km megtételére is alkalmasak.Bárki használhatja a 100 százalékban elektromos robogókat, aki 16 évesnél idősebb és 6 hónapnál régebbi, legalább AM kategóriás jogosítványa van. Bukósisak viselése az elektromos robogókon is kötelező, a bukósisakok a csomagtartóban vannak.

A szolgáltatásnak idén tavasszal már 17 ezer regisztrált felhasználója volt és az egy éves időszak alatt bővült a lefedettségi zóna is a fővárosban is.

Pécsett idén júniustól érhetőek el az elektromosrobogó-megosztó szolgáltatás járművei.zónák elsősorban Pécs központi részét fedik le, de csápjai kinyúlnak a Budai városrészbe és Tettyére is.

Az árak azonosak a fővárosival, vagyis percenként 49 forintba (diákoknak 44 forintba) kerül a használata, parkoláskor 8 forintot kell fizetni percenként. A bérlés díja egy naptári napon belül legfeljebb 6400 forint lehet, vagyis 145 perc (2 óra 25 perc) után már nem kell többet fizetni.

A pécsiek egy másik hasonló közösségi járműmegosztó szolgáltatást is birtokba vehetnek júniustól. A több mint 150 millió forint fejlesztési forrásból megvalósuló projektet Pécs polgármestere, Páva Zsolt történelminek nevezte, mondván, korábban nem volt példa ilyen közösségi közlekedési rendszerre Pécsett. 

A pécsi önkormányzat által korábban is elkötelezetten fejlesztett és karbantartott városi kerékpárutak mentén elhelyezett hét töltő-dokkoló állomással a helyi kerékpáros közösségi rendszert kívánja fejleszteni.