November végén levonulnak az E.ON szakemberei a Ferencesek utcájáról, így egy kis időre levegőhöz jutnak a kereskedők.

Korábban lapunk már megírta, hogy tavasszal kezdődött a Ferencesek utcájának a korszerűsítése. Kicserélték a régi vízvezeték csöveit, majd a gázvezeték korszerűsítése zajlott, ezt követte villamosvezeték. A tervek szerint ezután álltak volna neki a burkolatcserének, amit a város vezetésével egyeztetve jövő évre halasztott az áramszolgáltató.

– Régen gyönyörű utca volt a Ferencesek utcája, sok bolttal. Alig vártuk, hogy végigsétáljunk karácsonykor, és a feldíszített kirakatokban gyönyörködjünk. Ezt az érzést szeretnénk visszaadni most adventkor a vásárlóknak – mondta lapunknak az ötletgazda, a ZORA tulajdonosa, Simor Judit. – Újra feldíszítjük az utcát. Sajnos több üzlet bezárt, így kevesebb karácsonyfa kerül ki.

Most másfél méteres cserepes normand fenyőket szereztek be, amit minden bolt (10-12) a saját elképzelése szerint díszít fel. Simor Judit lapunknak elmondta, hogy ő a saját fáját felajánlja olyan családnak, akinek nagyobb szüksége van rá. A karácsonyfát december 23-án lehet tőle elvinni.

https://www.bama.hu/kozelet/helyi-kozelet/cserepes-fenyofak-diszitik-majd-a-ferencesek-utcajat-2148894/