A környezetbarát szilárd tüzelőanyagok és tüzelési módok előnyeire hívja fel a figyelmet a HungAIRy Life integrált projekt által indított új nyereményjáték.

Stílszerűen, az idei Föld napján, április 22-én indult el az országos LIFE program részeként a pécsi szemléletformáló kampány weboldala, a hungairypecs.hu, melyen minden fontos és érdekes információt megtalálhatunk a város levegőminőségének alakulásával kapcsolatban. A honlapon megtalálhatók igencsak informatív videók is a témában, amelyekhez pár perc alatt kitölthető kérdőívek is készültek, a pécsiek ezek kitöltésével is segíthetik a projektet koordináló Herman Ottó Intézet munkáját.

Nemrég pedig megírtuk, hogy szeptember közepén indult az intézet honlapján az a szintén kérdőíves felmérés, amelynek célja a HungAIRy LIFE integrált projekt különböző tevékenységeihez kapcsolódó társadalmi-gazdasági hatások felmérése, és amelyet november 15-ig tölthetnek ki az érdeklődők.

Az intézet és a projekt szemléletformáló és figyelemfelhívó munkája mindezzel persze nem ér véget, november 2-án ugyanis elindult a HungAIRy Life integrált projekt nyereményjáték-sorozata, amelyet az alábbiakban be is mutatunk.

A 4 héten át tartó játék lényege, hogy azzal egyrészt növeljék a projekt népszerűségét, másrészt pedig még hatékonyabban felhívják a pécsiek figyelmét a környezetbarát szilárd tüzelőanyagok és tüzelési módok előnyeire (melyekről a „Fűts okosan!” elnevezésű kampány oldalán írnak bővebben).

A játék fő felülete a HungAIRy-projekt Facebook-oldala, ahol november 2-tól három héten át minden hétfőn feltesznek egy-egy kérdést, természetesen a környezetbarát fűtési megoldásokkal és a levegőminőséggel kapcsolatban.

Fontos, hogy a válaszokat a nyereményjáték szervezői nem kommentekben várják, hanem a HungAIRy-projekt honlapján, egy külön erre a célra létrehozott internetes felületen.

Az aktuális heti kérdésre az adott héten péntek 15 óráig lehet elküldeni a válaszokat, a nyertest pedig még aznap 18 órakor ki is sorsolják és e-mailben értesítik.

De mit is nyerhetnek a helyesen válaszolók? Nos, a nyeremény nem is passzolhatna jobban a projekt célkitűzéséhez, a nyertesek ugyanis egy fa nedvességmérő eszközt „vihetnek haza”.

Azoknak sem kell búsulnia, akik nem nyertek a heti játékok során, ugyanis november utolsó hetében azok között, akik játszottak, de nem nyertek, kisorsolnak egy ajándékcsomagot, amelyet a Herman Ottó Intézet és a játékhoz csatlakozó partnerek felajánlásaiból állítanak össze.

projekt Facebook-oldalán már kint is van az első heti kérdés, ami így hangzik:

„A magyarországi települések levegőminőségének mérését és kiértékelését az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) végzi. A HungAIRy LIFE integrált projekt keretében két partner-településen, ahol eddig nem volt az OLM-hez tartozó mérőállomás, 1-1 új automata mérőállomást telepítenek. Mely települések ezek?”

Nyugalom, a kérdések megválaszolásához a HungAIRy-projekt honlapján mindig adnak egy kis segítséget.

A válaszokat tehát november 6-án 15 óráig lehet elküldeni ezen az oldalon, 18 órakor pedig ki is derül, hogy ki a nyertes.

Jövő hét hétfőn, november 9-én érkezik a második kérdés.

A LIFE IP HUNGAIRY (LIFE17 IPE/HU/000017) projekt az Európai Unió LIFE programjának támogatásával valósul meg.