Napok óta szennyezi egy autó a Tettye patakot a Vince utcában. Az autóból az üzemanyag szivárog. A Biokom szakemberei fűrészporral szórták fel a fél utcát.

Folyamatosan folyik egy autóból az üzemanyag a Vince utcában Pécsett, ahol az esős időjárás miatt a fél utca színes lett. A gázolaj már a Tettye patakot is beszennyezte, az Ágoston térig olajfolt úszik a vízen. A Biokomnak egy ott lakó szilveszterkor jelezte a környezetszennyezést.

Azonnal megkezdték a szennyezés elhárítását

A városüzemeltető cég szakemberei azonnal megkezdték a szennyezés elhárítását. A Biokom szakemberei fűrészporral itatták fel az olajos-csúszós részt, ami egy hatalmas területen, több mint 50 méter hosszan szennyezi az utcát.

“Ravasz” volt a sofőr

Az üzemanyag először csak az utca egyik oldalát szennyezte be, de az ott lakó tulajdonosnak sikerült az egész utcát összekennie. Mikor rájött, hogy beszennyezte az utca egyik felét, úgy akarta eltüntetnie a rá utaló nyomokat, hogy átparkolt a másik oldalra, így már az utca teljes szélessége úszik az üzemanyagban.

Mint a helyszínen megtudtuk, a Biokom ilyen esetekben megteszi a szükséges intézkedéseket, a rendszámot leadja a rendőrségnek, amely környezet károsítás miatt fog eljárást indítani az autó tulajdonosával szemben.