A Magyar Madártani Egyesület (MME) fennállásának 50. évfordulójára ünnepi ülést szervezett 2024. január 6-én a Gödöllöi Királyi Kastélyban. Ennek keretében került sor kitüntetések átadására is. A szervezet legmagasabb kitüntetése a Keve András-díj, amelyet azok a tagtársak kaphatnak meg, akik kiemelkedően sokat tettek az MME sikeres működése érdekében. A díjat az elnökség öt évenként ítéli oda. A jubileumi rendezvényen ilyen kitüntetést kapott Bank László, az MME baranyi csoportjánask vezetője is.

Bank László 1980 óta tagja az MME-nek. 1982-2023-ig szervezte és vezette a Sumonyi madárgyűrűző táborokat. Neki köszönhető, hogy az ma Magyarország leghosszabb ideje üzemelő Actio Hungarica tábora. Az elmúlt 40 évben 131 539 madárra tett jelölőgyűrűt, ezzel 5. helyen áll a legtöbb madarat jelölő kollégák ragsorában.
1991-1996 között a Madárgyűrűző Szakosztály vezetőségében is tevékenykedett. Röviddel belépése után a Baranya megyei helyi csoport szervezését is kézbe vette. Megszervezte és nagyrészt elvégezte a megye teljes felmérését az akkori fészektérképezési programban, ami egyedülálló az országban. A megye teljes területén elvégezte a ragadozómadár fészekfelméréseket, ami több mint 20 évig tartott. Páratlan faunisztikai adatbázist hozott létre, amiben 1960 óta vannak adatok összesen mintegy 60 000 megfigyelési adatlap alapján mintegy 1 millió rekord.

A helyi csoportok között egyedüliként megteremtette a főállású alkalmazottá válásának anyagi lehetőségét, így 1993. január 1.-től mint főállású alkalmazott végzi munkáját, 2018 óta már nyugdíjasként.

Nevéhez fűződik Baranya megye fehér gólya, gyöngybagoly, holló, vörös és barna kánya, rétisas, gyurgyalag állományának felmérése, de ő szervezi a több mint 600 vörösvércse láda ellenőrzését is. Lelkesedése és munkabírása alapján generációk számára vált példaképpé. Neki köszönhető, hogy a Baranyai helyi csoport az egyesület egyik bástyája lett. Az MME 1986-ban Chernel István-emlékéremmel, 2011-ben pedig Kerecsensólyom díjjal tüntette ki. 1998-ban Pro Natura Emlékplakettet kapott.

https://mme.hu/hirek/2024/01/15/emlekules_godolloi_kiralyi_kastelyban