Megújítja a szelektív hulladékgyűjtést a Pécsi Tudományegyetem: új típusú, fém anyagú szelektív hulladékgyűjtő edények kerülnek ki az egyetemi épületekbe.

A korábban kihelyezett kartonpapírból készült szelektív hulladékgyűjtők helyére kerülnek az új edények. Az arculatváltással párhuzamosan a hulladékgyűjtés rendje is átalakul. Az eddigi gyakorlat szerint külön edénybe kerültek a különböző anyagú hasznosítható hulladékok. Az új rendszerben – igazodva a közszolgáltató hulladékgyűjtési és szállítási metodikájához – a papír, a műanyag és a fém hulladék egybegyűjthető, vegyesen.

A hulladék az épületekben lévő gyűjtőkből a telephelyi, piros, 1100 literes hasznosítható hulladékkonténerekbe kerül, amibe szintén vegyesen gyűjthető a papír, műanyag és fém hulladék. Innen a hulladékot válogatóműbe szállítják.

Szeptember végétől már találkozhatnak az egyetemi polgárok az új szelektív edényekkel, melyeken pontosan fel lesz tüntetve, hogy mely hasznosítható hulladék gyűjthető benne.

A bizalmas jellegű iratokkal kapcsolatos eljárási rend változatlan: azok a korábbiakban megszokottak szerint, iratmegsemmisítést követően, ledarált állapotban kerülhetnek a szelektív hulladékgyűjtőkbe.

https://univpecs.com/zold/megujulo_szelektiv_hulladekgyujtes