Újabb támogatási szerződést írt alá a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (MEKH) és a Pécsi Tudományegyetem. Az együttműködés keretében a hivatal 20 millió forintos támogatást nyújt az energiatudatosságot, a fenntarthatóságot és a környezeti nevelés fejlesztését célzó egyetemi projektekhez – jelentette be Horváth Péter János a MEKH elnöke.

Horváth Péter János felidézte, hogy a két intézmény közötti együttműködés előzményeként a MEKH támogatásával a Pécsi Tudományegyetem a 2020/2021-es tanév során már kidolgozta az óvó-, tanító és gyógypedagógiai alapszakok, valamint a neveléstudományi mesterszak esetében a szakokhoz kapcsolódó fenntarthatósági modult, illetve annak tantervi tematikáit és tananyagát.

A közös munka folytatásaként a Pécsi Tudományegyetem a Széchenyi István Egyetem Apáczai Csere János Pedagógiai Karával és a Gál Ferenc Egyetemmel karöltve a kidolgozott tantervi elemek alapján kezdi meg az oktatást a 2022/2023-as tanévben.

Horváth Péter János elmondta, hogy a MEKH által 20 millió forinttal támogatott idei projekt keretében megkezdődik a pilot képzések megalapozásához szükséges ismeretek átadása a partnerintézmények oktatói számára, elkészülnek a hallgatók és oktatók munkáját segítő tankönyvek, és elindulnak az első pilotképzések is. A támogatott intézmények ezen túlmenően egy összegző tanulmányban elemzik és értékelik a pilotképzések tapasztalatit, melyet a témával foglalkozó tudományos szakfolyóiratokban tesznek közzé – tette hozzá.

A MEKH elnöke kiemelte, hogy a közös projekt része egy kutatás is, melyek keretében a szakértők a környezeti nevelés módszertanának gamifikációs, azaz játékalapú továbbfejlesztési lehetőségeit vizsgálják, majd az itt szerzett tapasztalatokat a II. Greenway School online program keretében nemzetközi partnerintézményekkel együttműködve teszik közzé.

https://bolygonkesvarosunk.hu/folytatja-egyuttmukodeset-a-mekh-es-a-pecsi-tudomanyegyetem/