A Baranya megyei Köblényen vett házat az Überhardt család, ám örömüket beárnyékolja egy elég komoly veszélyforrás: a szomszéd méhei. Tartanak is tőlük, ráadásul az egész család allergiás a csípésre. A gazdák annyival intézték el, hogy vegyenek be gyógyszert… 

A család az ATV híradójának beszélt történetükről, mint Überhardt Noémi elmondta, egyik nap egy csomó méhkaptár jelent meg a szomszédban. Azonnal jelezték a tulajdonosoknak, hogy ez probléma számukra, mivel allergiásak a csípésre. Erre a szomszédok azt mondták, sajnálják, de a méhek maradnak, mivel ebből akarnak élni, a nőnek pedig azt javasolták, legyen náluk gyógyszer.

Az ATV stábja közben egy hatalmas méhkast talált a ház udvarán a cseresznyefán. Szerintük életveszélyes lehet megközelíteni egy ilyen méhrajt, akár emberre is támadhatnak. Aki allergiás sokkot kap a csípéstől, bele is halhat.

Egy másik környékbeli nő is kifejtette, ő már retteg a méhektől, alig mer kimenni az udvarra, annyian vannak kint. A csatorna egy méhészt is megkeresett az üggyel kapcsolatban, aki szerint viszont minden a jogszabályoknak megfelelően történt, a jelenség pedig hozzá tartozik a falusi élethez: „repkednek a méhek, amik azon dolgoznak, hogy legyen a fákon termés, nekik pedig mézük”.

A szomszédok egyébként felajánlották a gazdáknak, hogy a település határában egy erdős szakaszon vásárolnának számukra egy telket, és oda telepíthetnék a kaptárokat. De az ügyvéd szerint a kialakult patthelyzetből nagy valószínűséggel pereskedés lesz, mely akár évekig is elhúzódhat – zárul az összefoglaló.