Termálvízzel fűtik az ipari park csarnokait és az önkormányzat intézményeit is.
Bóly kisváros Pécs és Mohács között, ahol alig 4000-en laknak, de egyre többen akarnak oda költözni. A bólyiak az elmúlt évtizedben folyamatosan fejlesztették az ipari parkjukat, most pedig újabb 14 kilométernyi termálvíz-hálózatot építenek ki, hogy ne legyen gond a fűtéssel, írta a Pécs Aktuál.

Van egy bólyi modell. Ez alapján az ipari parkunkban a vállalkozóknak mi építünk ingatlant és ők bérbe vehetik. Most februárban adjuk át a tizennegyedik csarnokunkat, amit a vállalkozó kérésének megfelelőan alakítottunk ki – nyilatkozta a lapnak Hárs József, Bóly polgármestere.

A csarnokokat termálvízzel fűtik és optikai kábellel is ellátják. A jelenlegi 60 hektáros ipari park területét 40 hektárral bővítik, már most tudják, milyen vállalkozások érkezhetnek a településre. Közben a tavaly átadott munkásszálló betelt: annyi szakember érkezik a városba, hogy a tervek szerint azt is bővíteni kell.

Bólyban 500 vállalkozás működik, 1400-an az ipari parkben dolgoznak

Akkora a gazdasági érdeklődés Bóly és Baranya iránt, hogy most nem állhatunk meg a fejlesztésekkel. Gyorsan szeretnénk elvégezni az ipari parkunk bővítését – tette hozzá Hárs József.

Bólyban nemcsak az ipari parkot, hanem az önkormányzat által üzemeltetett intézményeket is a föld mélyéről feltörő, 84 fokos termálvízzel fűtik. A három évvel ezelőtt átadott új óvoda épülete annyira korszerű, hogy azt referenciaépületként mutatják meg az ország minden részéről érkező érdeklődőknek.

A termálvíz annyira jó minőségű, hogy semmilyen kezelést nem igényel, csak használni kell

Már 12 éve működtetjük a geotermikus energiával működő fűtési rendszerünket, meg is fúrtuk a kutat. Most bővítjük a hálózatot. A fejlesztést az idei évben szeretnénk rákötni a meglévő, valamint kibővített rendszerre, így még több csarnokot tudunk majd termálvízzel fűteni, ami csábító a nagyvállalkozások számára – közölte Hárs József.

Mivel egyre többen szeretnének Bólyra költözni, a város egy teljesen új utcát alakít ki 52 lakótelekkel, optikai kábellel ellátva.

https://sokszinuvidek.24.hu/viragzo-videkunk/2023/02/09/ozonlenek-a-vallalkozok-a-baranyai-csodavarosba/